Recenzie Prinţul mecanic

     Habar nu am , cum sa fac o recenzie in care sa nu strig in gura mare tot ce s-a intamplat in carte , dar am sa incerc sa nu va spoilaresc.

În Anglia victoriană, aventurile celor trei prieteni:Tessa, Will şi Jem, continuă.Ei descoperă de ce sumbrul Mortmain ,căruia tatăl său, John Shade, îi hărăzise încă de mic copil un viitor strălucit ,îi urăşte pe vânătorii de umbre. Totodată, relaţiile dintre cei trei se complică, iar Tessa este pusă în situaţia de a face o alegere delicată. Will îi dezvăluie Tessei un secret dureros, dar pare să fie prea târziu.
Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture de la conducerea Institutului pe Charlotte, protectoarea ei. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.
Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will ,zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Oare, dacă-l vor găsi pe Magistru, Will va putea să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.


Este o carte nemaipomenita , o iubesc , mi-a placut mult si  primul volum , a fost ok dar nu WOW  fata de acest volum care nu l-am lasat deloc din mana . Si finalul cartii? OSAM.
Adica eram plina de sentimente: bucurie, tristete, furie, extaz ..etc. Habar n-am daca plangeam de bucurie sau de tristete. 


Desi sunt team Jem nu pot sa spun ca am fost imuna cand patea ceva Will pentru ca ,damn it , baiatul asta e irezistibil . Mi-a placut extrem de mult cum a incheiat Cassandra Clare volumul 2 , si nu stiu daca mai am rabdare pana apare si volumul 3 la noi , poate il voi citi in engleza.
Daca nu ati citit inca seria TREBUIE  sa o faceti, bag mana in foc ca o sa va placa.
il ador pe Jem e asa pur ..si dragut si toate cele . Si ca sa va faceti o parere ..cam asa aratam eu dupa ce am terminat cartea , desi ea exagereaza putin :))






Nu voi şti dacă-mi place, până când nu încerc, nu-i aşa?

-Nu am înotat niciodată gol în Tamisa, dar ştiu că nu mi-ar plăcea

-Dar gândeşte-te ce privelişte ar fi pentru spectatori, zise Tessa.'





"Tu nu ești cel din urmă vis al sufletului meu.
Tu esti cel dintâi vis, singurul vis pe care nu am fost niciodată în stare să mă opresc să nu-l visez. Tu ești cel dintâi vis al sufletului meu, și din acel vis, sper să se nască și altele, vrednice de a fi amintite toată viața."




„- Şi ce culoare crezi că are adâncul sufletului tău, Will Herondale?
Mov, zise Will.”


Acum va implor eu daca nu ati citit seria , fugiti dar fugiti si cititi-o!!!

             P.S = Saptamana asta am sa fac o rubrica     ♥ Nou in Biblioteca ♥
                                                                                                    

                      

                                                                                                             LOVE YA,
                   

Share this:

CONVERSATION

12 comentarii:

  1. Foarte tare recenzia, iar ideea cărții pare very interesting... și osam desigur :)) .Te pricepi să convingi lumea...ține-o tot așa.

    RăspundețiȘtergere
  2. dupa termin de citit vol.7 din Vampirii din Morganville ma apuc si eu de al doilea volum,nu pot sta prea mult timp departe de my dear Will!!! Apropo,super recenzie >:D< !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaii,cât de tareee! E superbă recenzia,chiar te pricepi.Am lăsat prinţul mecanic la urmă,deşi am cumpărat-o.Sunt atâât de curioasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O vai :"> m-ai facut sa rosesc ....multumesc mult >:D<
      Sa imi spui si mie cum ti s-a parut :D

      Ștergere
  4. Hi hi, te înţeleg. Şi eu aş fi în stare să transcriu carte bucăţică cu bucăţică :)), dar încerc să mă limitez pe cât posibil...
    Debea aştept noua rubrică :o3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Da e greu ..si mai ales ca mi-a fost greu sa scriu si citate in fiecare era un mic spoiler .
      Astazi sau maine postez ^_^

      Ștergere
  5. am auzit si pe la booktubers numai chestii misto despre cartea asta. definitely on my to read list :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Recenzia asta e geniala. Am avut exact aceeasi parere despre carte. Prima nu a fost WOW, dupa cum ai spus, dar a doua a fost superba, iar pentru a treia nu am cuvinte destul de bune cu care sa o descriu. Cu siguranta, una din seriile mele favorite!

    RăspundețiȘtergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.