Recomandare

Habar nu am dacă este vreo rubrică de acest gen pe blog și dacă poartă alt nume, sau dacă e o rubrică personală a vreunui blog -dacă e așa, îmi cer scuze că o împrumut- dar nu mă pot opri din scris. Trebuie să scriu asta acum. ACUM! Doamne apără și păzește! Ce tocmai am citit, depășește cu mult pumnul de sentimente alocate unei cărți. Adică pe bune! Sunt oase și carne și vene și mușchi și alte chestii, și pentru Dumnezeu, nu pot rezista presiunii unei asemenea cărți. Pe de altă parte, încă nu m-am dezintegrat, dar nu e timpul pierdut!

Cartea pe care tocmai am terminat-o se numește Mare Tranquillitatis (NU Tranquilitas, așa cum credeam eu). Și nu, nu m-a plătit doamna Anca de la Epica să îi fac reclamă, pur și simplu m-a impresionat atât de tare încât vreau să o recomand tuturor. Mare Tranquillitatis este o carte intensă, tulburătoare, profundă și unică. Povestea Nastyei este înduioșătoare, tragică și distrugătoare. La această carte, mi s-a întâmplat ceva care mi-a lipsit. A fost o carte atât de bună încât am trăit, am iubit, am urât, am respirat și am plâns o dată cu personajele, îndeosebi, Nastya, care, în muțenia ei este un personaj atât de bine realizat încât m-am întrebat de mai multe ori dacă nu cumva cartea este un jurnal, inspirat din fapte reale. Perfectă. Printre puținele cuvinte care pot descrie cartea.

Update: Coperta cărții este înfricoșătoare & stuff. Zicala „Nu judeca o carte după copertă” se potrivește perfect, și vă îndemn să urmați acest proverb :) Pur și simplu, habar n-am de ce au ales chestia asta care mă bagă în sperieți, dar cartea e prea bună ca să mai îmi fac griji din cauza asta :)


Dacă nu ați cumpărat-o încă, vă promit cu mâna pe inimă că va merita fiecare bănuț.  :)

Agent Jeleu, Meduza, Furelise, terminat :)

Share this:

CONVERSATION

10 comentarii:

  1. Agent Jeleu >:D<

    Mai sa sti ca m-ai facut curioasa .
    Trebuie s-o citesc , habar nu am cand . Dar o citesc eu :D Acum trebuie sa imi vina de la libris Alte vieti decat a mea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O,da ^_^ E prea bună ca să o ratezi sisule :* Spor la citit :D

      Ștergere
  2. Ohooo, aveam dubii pentru că nu-mi plăcea coperta prea mult, dar după asta sigur o să o cumpăr.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, urasc coperta, dar nici macar nu imi pasa. Coperta n-are niciun rol aici. La cum te cunosc eu, si te cunosc cam 1% :)) sunt sigura ca iti va placea; am o vaga impresie ca este o carte pe gustul tau :D

      Ștergere
    2. nici eu nu mă cunosc atât de bine! așa că 1% e mult.
      și eu cred că o să-mi placă.

      Ștergere
  3. Și eu credeam că e Tranquilitas =)) Mulțumesc că m-ai luminat.Am auzit de carte,nu prea știu despre ce este vorba în ea totuși și nu știu de ce dar coperta nu prea e pe gustul meu,îmi dă un sentiment ciudat. :)) Poate o să pun și eu mâna pe ea. :-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum editez postarea, pentru ca zau, este una din acele carti care nu merita sa fie judecata dupa coperta :D

      Ștergere
  4. Ioooiii !! Acum,după recomandarea pe care ai făcut-o..am realizat că trebuie să citesc şi eu asta.NEAPĂRAT!

    RăspundețiȘtergere
  5. ma bucur sa stiu ca mai este cineva care a "simtit" cartea asta, mai ales ca eu ti-am deschis apetitul pentru povestea Nastyei si a lui Josh ;)

    RăspundețiȘtergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.