Recenzie : Vei fi acolo? de Guillaume Musso

 Plănuiam de ceva timp să citesc o altă carte de la Musso , nu știu de ce am lăsat să treacă așa mult timp de atunci ( din 2013) , dar mă bucur că am descoperit din nou lumea lui Musso .  

Descriere :  Un singur gest, si totul ar fi putut arata altfel.
Cine n-a visat sa poata reveni in acel moment hotarator din trecut cand fericirea era inca posibila?
San Francisco. Elliott, un chirurg pasionat de meseria sa, nu s-a impacat niciodata cu moartea femeii iubite, Ilena, disparuta in urma cu treizeci de ani.
Intr-o buna zi, in urma unui concurs de imprejurari cu totul iesit din comun, se intoarce in timp si se intalneste cu tanarul care era el insusi in urma cu treizeci de ani. Revine in momentul hotarator in care un gest al sau ar putea-o salva pe Ilena. Si ar putea schimba soarta necrutatoare care l-a condamnat pentru totdeauna.

Părerea mea:  Nelipsite in cărțile lui Musso sunt prietenia adevărată, scenele amuzante , suspansul și morala. Aceste lucruri au fost prezente și in Vei fi acolo?  .

„Când ți se vor deschide în față mai multe căi și vei ști pe care să apuci, nu alege la întâmplare, ci așează-te și așteaptă. Așteaptă oricât e nevoie. Nu te mișca, nu spune nimic, ascultă-ți inima. Apoi, când o să-ți vorbească, ridică-te și urmează-i sfatul.”

 Din păcate am fost pe mașină când am citit această carte și nu am avut cum să pun un semn la fiecare parte și citat preferat , dacă aș fi putut , cu siguranță, toată cartea ar fi plină de semne. 

„Și ai grijă de visele tale (...). Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ele.”

Povestea e una foarte frumoasă care te pune să te gândești mai bine la ce faci și te face să realizezi că ai doar o viață și o viață este  de ajuns dacă știi cum să o trăiești. 
„Nu e vorba că avem prea puțin timp. Problema e că pierdem prea mult.”

Personajele au fost adorabile și bine construite , ca de obicei , am adorat prietenia adevărată dintre Matt și Elliott , frumoasa și puțin tragica , poveste de iubire dintre Ilena și Elliot. Toate personajele au avut ceva deosebit și frumos. 

 „Ai omorât-o pentru că n-o iubeşti cum trebuie. O iubeşti ca şi cum aţi avea toata viaţa înaintea voastră... Nu aşa trebuie să iubeşti.”

Citatele prezente la fiecare  început de capitol au fost geniale , nu cred că a fost unul care să nu îmi placă .  „Trăiesc , sufăr , mă înșel, dăruiesc și pierd , și astfel îndepărtez moartea de mine .”


Musso este lăudat pentru suspansul pe care îl crează  așa că trebuie să mă leg și de acest suspect , e foarte adevărat , știe foarte bine cum să creeze o poveste și unde își are loc suspansul , dar ce ador cel mai mult la Musso este morala care o inseră în romanele sale , deși în Vei fi acolo? sunt  o grămadă de învățături , una mi-a plăcut în mod deosebit :  „Tot ce trebuie sa se intample se va intampla, indiferent cate eforturi ai face pentru a evita acele lucruri.”
Recomand cu cea mai mare dragoste , această carte. Și sper să nu mai treacă încă 2 ani până pun mâna pe un alt volum scris de Musso.

Nota: 5/5

Share this:

CONVERSATION

8 comentarii:

  1. Am citit cartea, chiar a fost draguta. Imi plac citatele.
    Te tuc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta a fost prima carte scrisă de Guillaume Musso, pe care am citit-o. Și eu l-am tot evitat înainte, habar nu am de ce. Mi se părea comercial, dar am înțeles de ce e atât de vândut: pentru că scrie SUPERB. Mi-a plăcut povestea celor doi, mi-am dat seama că Musso are, parcă, un fetiș cu doctorii (am citit și „Și după...”, unde tot un medic este prezent), aș vrea să citesc neapărat și celelalte cărți ale lui. Voi face asta cu siguranță, oricum. Zi frumoasă, mulțumim pentru recenzie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți recomand Fata de Hârtie , mie mi-a plăcut mult . din câte îmi amintesc eu nu era prezentat vreun doctor pe acolo a da poate unul dar apare in maxim o pagina. Probabil are o atractie pentru această meserie și o prezintă așa bine incat iti trezeste și ție interesul . cel putin mie mi l-a trezit . Mersi

      Ștergere
  3. Hey!O carte pe care o sa pun mana curand sper...Mi-a placut foarte mult si Fata de hartie si Chemarea ingerului:) Citesc Musso in special cand sunt trista fiindca e imposibil sa nu gasesti si cateva replici care iti aduc zambetul pe buze .Multumim pentru recenzie Den >:D< See ya!

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia aștept să citesc cartea asta. Până acum am citit "Fata de hârtie" și "Chemarea îngerului" de Musso și mi-am dat seama că scriitorul e genial..are un fel aparte în care scrie și te face mereu să fii în suspans.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu , si eu vreau sa citesc chemarea ingerului de asa mult timp .

      Ștergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.