Sotia din Paris



In primul rand vreau sa multumesc librariei online libris pentru aceasta carte nemaipomenita , care mi-a placut atat mie cat si mamei mele , la nebunie. 

Descriere: Povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway ÅŸi Hadley Richardson, cuplu teribil al Parisului anilor '20, e una dintre cele mai cunoscute în istoria literaturii americane, iar în memoriile sale scriitorul mărturiseÅŸte că ar fi trebuit să moară înainte de a mai iubi pe altcineva în afară de ea. Romanul, care poate fi considerat o replică la Sărbătoarea continuăa lui Hemingway, urmăreÅŸte evoluÅ£ia relaÅ£iei celor doi, dar ÅŸi a prieteniei lor cu membrii grupului de intelectuali expaÅ£i de la Paris: Gertrude Stein, James Joyce, Ezra Pound, F. Scott ÅŸi Zelda Fitzgerald.
Hadley Richardson soseÅŸte, alături de proaspătul său soÅ£, scriitorul Ernest Hemingway, în spectaculosul Paris al aÅŸa-numitei GeneraÅ£ii pierdute, aflat în plină epocă a jazz-ului, populat de scriitori, artiÅŸti ÅŸi filozofi care împânzesc cafenelele de pe ambele maluri ale Senei. Dar promisiunea ei iniÅ£ială, de a-ÅŸi sprijini soÅ£ul pe calea afirmării literare ÅŸi a-ÅŸi dedica viaÅ£a ascensiunii acestuia, se dovedeÅŸte o încercare mai grea decât estimase. ÃŽn lumea plină de tentaÅ£ii, a cafenelelor unde se petrece cu absint ÅŸi jazz până în zori, a dezinhibatelor ÅŸi mereu elegantelor flapper girls, pentru cei doi e tot mai greu să păstreze armonia conjugală de care s-au bucurat în prima perioadă a căsniciei. Odată cu publicarea primului volum de povestiri al lui Hemingway ÅŸi cu succesul de care acesta se bucură, începe ÅŸi disoluÅ£ia cuplului, iar Hadley descoperă că probabil preÅ£ul plătit pentru reuÅŸita literară a soÅ£ului ei a fost chiar căsnicia lor.


O carte perfecta pentru un weekend , pentru o evadare in Paris. 



Share this:

CONVERSATION

3 comentarii:

  1. Hey, Eny!
    Am trecut (după o bună bucată de vreme, ştiu) ca să te anunţ că mi-am renovat blogul, şi am o adresă nouă: http://b-daydreamer.blogspot.ro/ .
    Ne mai citim! >:D< :*

    RăspundețiȘtergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.