Recenzie : Roverandom de J. R.R Tolkien

 Ce faceți dragilor? Mai un pic și trece vacanța din păcate , dar vestea bună e că se apropie vacanța mare. 
Am citit Roverandom acum o oră și e o cărticică foarte adorabilă , și ușor de citit , (are 122 de pg.) .
Descriere: 
Se spune ca toti copiii cuminti ajung in ceruri. Ce se intampla insa cu acei catelusi obraznici care, „culmea impertinentei!“, isi permit sa supere un vrajitor? Ei bine, acesti micuti sunt transformati. Nu! Nu in stane de piatra, ci in catelusi de plus. Este exact ceea ce pateste Rover, care se trezeste pe nesimtite transformat in jucarie. Si necazurile lui nu se opresc aici. Dupa ce va fi pierdut de noul sau stapan pe malul marii, el va ajunge pe Luna, unde ii va fi schimbat numele in Roverandom, isi va face un prieten si va afla cum traiesc dragonii.  

Părerea mea: Cum am spus și mai sus , a fost o citire ușoară și adorabilă . Da este o carte pentru copii, dar până la urmă toți suntem copii ,  și mi-a făcut plăcere să citesc din nou ceva pentru mititei , chiar îmi era dor .  Mi-a plăcut în mod deosebit Roverandom , deoarece Tolkien nu  face diferență între cititori lui. Ce uram când eram mică la cărțile pentru copii era limbajul pe care îl foloseau adesea autorii , un limbaj pentru bătuți în cap , tot timpul simțeam că mă iau de fraieră . Mă bucur că nu a făcut și Tolkien aceeași greșeală.
Roverandom mi-a hrănit sufletul de copil , și o recomand tuturor , dacă aveți un frățior , surioară mai mică , un copil sau doar un suflet mare de copil, e perfectă. update : sau dacă sunteți fan înfocați Tolkien și vreți să îi aveți toate cărțile .

                  Mulțumesc librăriei online,  Târgul Cărții ,  pentru șansa de a citi această carte .

Nota: 4/5

Share this:

CONVERSATION

8 comentarii:

  1. Ce drăguț sună! Pare a fi o pauză plăcută de la cărțile ”stufoase” :-D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte drăguță recenzia! :D Am și eu cartea însă nu am apucat să o citesc. Sper să o fac în curând pentru că pare simpatică rău. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum câteva zile am terminat primul volum din Stăpânul Inelelor. Îmi place stilul autorului, chiar dacă uneori rămâneam puțin confuză la toate acele nume și denumiri de sate/locuri. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e adevarat sunt multe nume , a creat o alta lume deci da e foarte complex :)) , daca o sa citesti Silmarillion dupa acolo are indici la fiecare sat si nume , si daca vrei ceva mai usor iti recomand Hobbitul :)

      Ștergere
  4. „(...) dacă aveți un frățior , surioară mai mică , un copil sau doar un suflet mare de copil, e perfectă.” Trebuia să mai adaugi „sau dacă sunteți fan înfocați Tolkien și vreți să îi aveți toate cărțile”. Aici m-aș fi încadrat eu. Mulțumesc pentru recenzie, sincer, nu știam de această carte. Iar Tolkien e un geniu, bineînțeles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum am putut sa uit :))) , la fel si eu . De curand am aflat si eu de ea.

      Ștergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.