Recenzie : COCO CHANEL de Edmonde Charles-Roux

 Buna dragilor , da , ştiu ca dau pe aici  foarte rar , n-am scuze . 

Mi se pare mie sau vara asta a trecut muuuult prea repede?  E adevărat ca eu am avut si examene asa ca  am  avut si mai putina vacanta dar totusi .  Sunt foarte curioasă cum o sa fie la liceu , deşi as lăsa oricand curiozitatea pentru vacanţă mai multă *laughs* . Dar sa privim partea buna , e toamna , ciocolată caldă , ceai , dovlecei , scorţişoară , frunze etc. Toamna chiar este frumoasă. 



Rezumat: Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urma a trecutului, a originilor ei, a familiei insesi, Gabrielle Chanel a fost de-a lungul intregii existente o femeie in afara tiparelor, o persoana in afara normelor intr-o societate conformista, si poate ca nu trebuie sa cautam altundeva secretul prodigioasei ei reusite. 

Edmonde Charles-Roux, editoarea revistei Elle si laureata a premiului Goncourt, a fost nevoita sa faca ordine si curatenie intr-o intreaga viata de minciuni sau de marturisiri subtil travestite, pentru a ne-o arata pe fetita unor negustori ambulanti din Cevennes, nascuta din intamplare la Saumur; pe orfana uitata intr-o manastire din Corrsze, pe mica eleva interna la calugaritele din Moulins, care avea sa devina curand „poseuse“, figuranta intr-o cafenea frecventata de garnizoana, unde canta „Qui qu'a vu Coco dans l'Trocadero?“.

Prin aceasta cariera agitata, Edmonde Charles-Roux povesteste viata unei femei unice, trasand totodata cronica a saptezeci de ani din secolul XX.

Acest portret al unei celebre necunoscute este mult mai mult decat un portret: este epopeea unui roman trait si a unei existente romanesti.

Recenzie: Am facut o pasiune pentru  haine, modelling , designeri , femei care au facut ceva in viata lor cu proprile forte , nu e pasiune noua , mereu am fost atrasa de chestiile de genul dar acum e mai intensa , iar Coco Chanel e o femeie care reprezinta definitia de feminist.
Chiar daca "Coco Chanel" e o biografie si nu o carte motivationala,iti da mult de gandit la ce vrei sa faci , si te ambitioneaza sa tintesti cat mai sus. 
Mi-a placut foarte mult cartea , multumesc frumos  librăriei online,  Târgul Cărții ,  pentru șansa de a citi această carte.

Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Ai dreptate, Deni, toamna e frumoasă, dacă vrem să o vedem în felul ăsta. Baftă la liceu și așteptăm primele impresii :-D.
    Cartea sună foarte bine și, într-adevăr, Coco Chanel e o persoană de gen feminin care a reușit și încă reușește să fie o inspirație.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare anotimp e special în felul lui, iar pentru mine toamna înseamnă lecturi sub pătură însoțite de gustări calde. ^^ Biografia lui Coco Chanel pare o carte bună pentru orice perioadă a anului. Văzusem mai demult un film despre viața creatoarei de modă și sunt sigură că și cartea e la fel de interesantă.

    RăspundețiȘtergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.