îngerul Mecanic-Cassandra Clare

Despre:  Tessa Gray, o adolescenta de saisprezece ani, traversează oceanul pentru a-si  găsi fratele. Destinatia ei este Anglia, in plină epoca victoriană, dar ceva terifiant o asteapta in Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrajitori si alte creaturi supranaturale bantuie strazile iluminate cu gaz.Numai vanatorii de umbre, razboinici hotarati sa scape lumea de demoni, mentin cat de cat ordinea in acest haos. Rapita de misterioasele Surori Intunecate, membre ale unei organizatii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curand ca ea însasi face parte din Lumea de Jos si că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, dupa propria-i vointă, intr-o alta persoană. Însa Magistrul, o figura misterioasa care conduce clubul, nu se va da in lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i apartină.Fară prieteni si haituită, Tessa se refugiaza la vanatorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i gaseasca fratele dacă ea îsi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descopera ca e fascinată, in aceeasi masură, de doi prieteni buni: James, a carui frumusete fragila ascunde un secret mortal, si Will, cel cu ochi albastri, ale carui stari de spirit schimbatoare, alături de o ironie caustică ii tin pe toti la distantă... pe toti in afara de Tessa. Pe masura ce cautarea lor ii atrage tot mai adanc in inima unei urzeli oculte care amenintă să-i distruga pe vanatorii de umbre, Tessa isi da seama ca ar putea fi nevoita sa aleaga intre a-si salva fratele si a-si ajuta noii prieteni sa salveze lumea… si ca dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

Citate:
·           -Probabil că va rebui să dărâmăm uşa...
     -Sau, spuse Jem întinzând mâna şi răsucind mânerul, poate că nu.
     -Asta-i pur şi simplu lene, zise Will"

·         -E moartă, zise Jem.
-Eşti sigur?
-Păi, nu-mi prea răspunde la avansuri, aşa că n-are cum să nu fie moartă.
-Sau e o femeie cu gusturi bune şi înzestrată cu raţiune"

·          Pulvis et umbra sumus, răspunse Will, fără să-i întoarca privirea.Cred că suntem pulbere si umbre. Ce altceva mai ramâne?

Părerea mea:
Este o carte foarte interesantă si originală.  Desi contine vampiri , demoni , vrajitoare si tot felul de creaturi, nu seamană deloc cu restul cărtilor S.F .  Îmi place foarte mult cum descrie autoarea viata in Londra Victoriană , (desi  nu se bazează doar pe realitate) , cum adaugă acel mic accent gothic si totusi e descris ca un “oras  romantic”. Nici scenele amuzante nu au lipsit , in special din partea lui Will. Personajele mi-au placut foarte mult , accea familie construita.  
Will, desi dă impresia unui bad-ass sunt sigură ca are secrete care te emotionează  , desi face pe rebelul , tine foarte mult la fiecare dintre ei , de aici si dorinta   de a-i salva pe toti.
Jem, este un adevarat gentleman, mereu amabil, ...  are o latura romantic dar ascunde un secret mortal.
 Tessa,  pare o fata normala dar secretele Lumii de Jos , o dau peste cap si devine nesigura ,după ce îsi descoperă puterea ,  nu stie in cine să se increadă si in cine nu.

Aici puteti vedea si trailer-ul carti:    



Si o melodie inspirata din Dispozitive Infernale:
                         



Despre Autor: Cassandra Clare s-a nascut la Teheran, in Iran, din parinti americani. O mare parte din copilarie si-a petrecut-o calatorind in intreaga lume impreuna cu familia (inclusiv in Himalaya). Cartile au fost prietenii ei cei mai buni - oriunde se ducea, avea cu ea o carte. Anii de liceu si i-a petrecut la Los Angeles, perioada in care scria povestiri ca sa-si amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelasi titlu de Jane Austen (de unde si-a luat mai tarziu si pseudonimul literar). Dupa incheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles si New York, unde a lucrat la diverse reviste. Este autoarea seriilor de mare succes Instrumente mortale si Dispozitive infernale. In prezent, locuieste in Massachusetts impreuna cu logodnicul sau, pisicile lor - si inconjurata de si mai multe carti.

Nota mea:  ★★★★★ (5/5)

Share this:

CONVERSATION

6 comentarii:

  1. Am auzit multe pareri bune despre seria Dispozitive Infernale .Vara asta sper ca voi ajunge si eu s-o citesc :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca a devenit una dintre cele mai bune carti citite anul asta,e adorabila si partea cea mai tare e ca nu ma pot decide :Jem sau Will??!!E super-duper iar replicile lui Will sunt pe fiecare pagina ,mie imi place aia cu "Nigel-cel-cu-sase-degete" :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da chiar e foarte tare :)) nush mie imi place mai mult replica cu rata :))

      Ștergere
  3. Me lazy person. :)) Sper sa apara si recenzia mea zilele astea. :D
    Me team Will!!! Imi place recenzia, seria chiar isi merita laudele.

    RăspundețiȘtergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.