Recenzie: Urâţii- Scott Westerfeld

 Voiam de aşa de mult timp să citesc cartea asta , şi mă bucur enorm că am citit-o , pentru că m-a făcut să realizez ceva ce am uitat ,ceva ce am uitat cu toţii .Că nu felul în care arăţi te face frumos.


Recenzie : 

Tally Youngblood aşteaptă cu nerăbdarea ziua în care va împlini şaisprezece ani, nu pentru cadourii sau altceva , ci pentru a devenii frumoasă.
 În lumea ei la vârstă de 16 anii toată lumea îşi fcea o operaţie plastică, transformându-se complet.  In lumea ei, distopica  dar şi în lumea noastră .după părerea mea a fii imperfect, normal , înseamnă că eşti urat . 
Cel mai bun prieten al ei , Peris , doar ce a fost plasticat  operat .      Tally merge să îl viziteze în Oraşul Noilor Frumoşii , unde dă peste Shay , o urâtă că şi ea dar nonconformistă , care credea că imperfect nu inseamnă urât . Cele două se împrietenesc şi trec prin multe probleme    adventuri.
Cu cât ştiţi mai puţin cu atât mai bine.


Părerea mea:

Ce m-a îngrijorat cel mai mult din ce am citit a fost că , povestea această nu e deloc un basm , e ceva ce se întâmplă şi la noi, în lumea reală. Societatea pur şi simplu ne controlează , ne face  să credem că trebuie să fie un mod în care arăţi , trebuie să fii blond cu ochii albaştrii , trăsături simetrice , buze mari  ,nasul mic  .perfecţi. Am uitat că de fapt,  perfecţiunea nu există , şi nici nu ar trebui să vrem să fim perfecţi , imperfecţiunile sunt adevăratele frumuseţi .
Credem tot ce vedem şi auzim , şi cum spune jessie j uităm că "Is nothing wrong with who you are, and how you look."
Bun , să revenim la carte , mi-a plăcut mult de Shay la început, m-a făcut să mă deştept şi eu , deodată cu Tally . Chiar dacă la început nu m-a dat pe spate ,spre sfârşit (în ultimele 200 de pg. ) mi-a plăcut mult , am observat că subiectul e mult mai complex decât credeam ,la fel şi cu Tally  nu am înţeles-o din prima ,dar mi-am dat ,încet-încet, seama că cel mai probabil, aş fii reacţionat la fel.
Mi-a plăcut cartea , are un subiect foarte diferit faţă de restul cărţilor distopice ,oo şi sfârşitul a fost genial , de abia aştept să citesc următoarea carte.

Citate:

Frumusețea e un pat din trandafiri - plin de spini. Iar prețul e sufletul tău.”

~“What you do, the way you think, makes you beautiful.” 

~“Perhaps the logical conclusion of everyone looking the same is everyone thinking the same.” 

~“Shay sometimes talked in a mysterious way, like she was quoting the lyrics of some band no one else listened to.” 

Nota: 4/5

Share this:

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Si eu am primele doua volume, sper sa ajung cat mai curand la ea. E distopie si eu am ceva cu distopiile :))
    Da, societatea noastra a devenit superficiala. Cred ca ar trebui sa inceapa sa citeasca distopii, pentru ca poate atunci o sa realizam ca felul in care arati nu este totul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O si eu de abia astept sa pun mana pe vol 2 , da ar cam trebui poate atunci o sa se trezeasca si ei.

      Ștergere
  2. Interesant subiectul, și actual, de asemenea. E trist să trăiești într-o lume în care, din păcate, aspectul fizic - impus, parcă, ca o dogmă - contează mai mult decât personalitatea și frumusețea interioară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da din pacate gandirea asta ne-a intrat tuturor pana in maduva .

      Ștergere

Vreau sa stiu si parerea ta!

Un produs Blogger.